Hegy, hegység > Keszthely - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hegy, hegység > 6 weboldal. Kategória leírása: A Keszthelyi-hegység a Dunántúlon található. A hegység leírása, a hegység kialakulása, története.
Szponzorált linkek
A hegység általános jellemzése
http://www.forrasviz.eu/keszthelyi_hegyseg.html

A táj a Balaton északi partvonalához csatlakozóan a Balaton és a Magas-Bakony közötti területen fekszik. Északi határvonalát a Bakony déli peremhegyeinek vízválasztó vonala adja. DNy-i irányból a Keszthely-Hévíz vonal határolja, ÉK-en pedig a Móri-horpadásig terjed.

A hegység általános jellemzése
A hegység honlapja
http://www.keszthelyihegyseg.hu/

A Keszthelyi-hegység a magyarországi Dunántúlon helyezkedik el, a Dunántúli-középhegység elkülönült nyugati tagja.

A hegység honlapja
A Keszthelyi-hegység 2.
http://www.zalaikilato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=62:a- ...

Festetics kilátó - Gyenesdiás A Nagymező nyugati oldalán gyalogösvényeken juthatunk fel a Kerek-hegy legmagasabb pontjára, amelyen háromszintes kilátótorony emelkedik, de autóval is eljuthatunk a gyenesdiási körforgalomban a Faludy utca felé indulva, majd a Lőtéri utcán végig, egészen a Nagymezőig.

A Keszthelyi-hegység 2.
A hegység részlertes leírása
http://www.visitbalaton.hu/E00192FF8D89E7D6995F404AB5765EA5/Content/HU/7D801 ...

A szinte teljesen erdővel borított terület jellemző alapkőzete a dolomit. Ezen a Dunántúli-középhegységre jellemző kőzeten sajátos ökológiai viszonyok által meghatározott növény- és állatvilág figyelhető meg.

A hegység részlertes leírása
Meleg-hegy
http://hu.wikipedia.org/wiki/Meleg-hegy_(Keszthelyi-hegység)

Nevének magyarázata hasonló lehet a többi azonos nevű hegyével: azzal magyarázható, hogy a hegy fő tömegét olyan kőzet alkotja, amely rossz hővezető, s forró nyári napokon a levegő lehűlése után még sokáig sugározza a felvett meleget. A hirtelen letörő és elkeskenyülő dolomitgerincének a Zalaszántói-medencére néző fokán áll Rezi várának romja.

Meleg-hegy
A Keszthelyi-hegység
http://hu.wikipedia.org/wiki/Keszthelyi-hegység

A hegységet egyik oldalról a Balaton, másik oldalról a Gyöngyös-patak, a Várvölgyi-medence és a Tapolcai-medence veszi körül. A Keszthelyi-hegység területe kb. 350 km².

A Keszthelyi-hegység
Hirdetések
Oldal leírása
keszthely.wyw.hu: Balaton - Keszthely város katalógus - keszthelyi, cégek, iskolák, kft-k, szállás, története. Utazás, nyaralás, hotel, apartman, panzió. Ingatlan, oktatás, szórakozás, sport, cégek.
Gyűjteményünkben 155 válogatott Keszthely témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 155 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2577